Onze Partners

De Voedselbank Almelo kan niet zonder partners die haar goed gezind zijn. De Voedselbank is immers afhankelijk van geldelijke donaties en van voedseldonaties wil zij haar werk kunnen doen.

Gelukkig zijn er inmiddels heel veel bedrijven, particulieren en instellingen die de weg naar de Voedselbank blindelings weten te vinden.

Zo zijn er bedrijven die ter gelegenheid van een opening of een jubileum geld doneren en zijn er andere die voedselproducten doneren die nog wel voor de THT datum zijn maar niet meer in de winkels verkocht kunnen worden.

Particulieren brengen soms spontaan een tas met boodschappen of, zo rond de kerstdagen, een kerstpakket.

Bij diverse bakkers (in Almelo: Lubbers, van Otten, de Gildebakker, Meinders en Koopman; in Wierden: Vos) wordt het brood opgehaald dat de vorige dag niet verkocht kon worden. Bij de supermarkten van Jumbo, Coop, Dirk,  Albert Heijn, de Plus en de ALDI worden drie keer per week dagverse producten opgehaald die tegen de THT datum aanzitten. De supermarkten vriezen soms ook producten voor ons in. Bij een aantal supermarkten worden met enige regelmaat inzamelacties gehouden onder het kopend publiek. Deze acties kennen een hoge opbrengst mede dank zij de perfecte samenwerking met de supermarktleiding.

Maar ook scholen en kerken laten zich niet onbetuigd. Bij veel scholen in Almelo vindt er jaarlijks een inzamelactie ten behoeve van de voedselbank plaats.

Indien u voedsel of geld wilt doneren dan kunt u een e-mail sturen naar info@voedselbankalmelo.nl