Stem op ons bij de Rabo Clubsupport actie!

Van 5 tot 27 oktober organiseert de Rabobank de Rabo Clubsupport actie.

Op basis van het aantal stemmen dat wordt uitgebracht, ontvangt elke deelnemende vereniging/stichting een gedeelte van het sponsorbedrag.

In deze moeilijke tijden kunnen wij dit geld meer dan goed gebruiken. Wij hopen dan ook dat we op uw stem mogen rekenen!

Stemmen gaat heel eenvoudig via de Rabo app/telebankieren. Bent u wel klant maar nog geen lid van de Rabobank? Dit kunt u heel snel en gemakkelijk regelen via de app of telebankieren, u kunt dan meteen uw stem uitbrengen.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun!

Binnenkijken bij de voedselbank

Nieuwsbrief oktober 2020

Schenking van de Toonbankgigant

Van De Toonbankgigant heeft de Voedselbank een aantal toonbanken gekregen. Heel bruikbaar en handig, nogmaals hartelijk dank!

ALBERT HEIJN & VOEDSELBANK SAMEN IN ACTIE

AH-winkels in Nederland en dus ook hier in Almelo komen samen met de Voedselbanken in actie voor de kinderen van de Voedselbank. In week 35, tot en met 29 augustus kunnen klanten van de AH-winkels in de Nieuwstraat, Schelfhorst en Windmolenbroek producten kopen en doneren aan de Voedselbank. Daarvoor staan kratten in de winkels. Op zaterdag 29 augustus zijn vrijwilligers van de Voedselbank in de drie supermarkten aanwezig om uitleg te geven over de actie. Albert Heijn is al jaren een vaste partner van de Voedselbanken in Nederland en doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten van de distributiecentra en de lokale winkels. Nu de schoolvakanties weer voorbij zijn helpt AH de voedselbanken om de voorraad extra aan te vullen. Gekozen is voor producten die voor kinderen belangrijk zijn voor het ontbijt, maar ook voor een voedzame warme maaltijd. De producten worden in de deelnemende supermarkten opvallend gepresenteerd met bijbehorende communicatie. Klanten worden zo uitgenodigd om deze producten te kopen en na de kassa’s te deponeren in kratten van de Voedselbank. Het gaat onder meer om cornflakes, muesli, melk, pasta etc. Ook andere producten zijn uiteraard welkom.

Alle drie de AH’s in Almelo hebben meegedaan. Er zijn drie pallets vol opgehaald met houdbare producten die heel welkom zijn!

INSPECTIERESULTAAT VOEDSELVEILIGHEID

19 augustus jongstleden ontvingen wij onderstaande mail:

Geacht bestuur van de Stichting Voedselbank Almelo,

 Van inspectiebureau Houwers ontvingen wij een kopie van het inspectierapport waarborging voedselveiligheid. Op 14 augustus 2020 hebben zij vastgesteld dat uw voedselbank op dat moment met een score van 100 uitstekend voldeed aan de regels zoals beschreven in het Handboek Voedselveiligheid 2019. 

Mede namens de adviseur voedselveiligheid wil ik u graag feliciteren met dit uitmuntende resultaat, en hoop dat u deze felicitaties ook wilt doorgeven aan alle vrijwilligers die hier een bijdrage aan hebben geleverd. Een dergelijk goed resultaat kan alleen maar tot stand zijn gekomen door de inzet van alle betrokkenen, op ieder niveau. 

Met hartelijke groet, 

Aart van Scherpenzeel 

Coördinator Waarborging Voedselveiligheid   

Wij danken alle vrijwilligers voor hun tomeloze inzet. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Coronavirus: belangrijke informatie voor onze klanten en bezoekers

Coronavirus update d.d. 15 oktober 2020

NB Bij de uitgifte in de kerk: binnen maximaal 5 cliënten tegelijkertijd, met mondkapjes op.

Coronavirus update d.d. 22 maart 2020

Vanaf a.s. vrijdag 27 maart 2020 uitgifte van pakketten op alfabet van uw achternaam, doormiddel van een tijdsslot. Alle klanten hebben tevens dit document eergisteren meegekregen op papier. Kom zo mogelijk slechts met één persoon om het pakket op te halen.

Coronavirus update d.d. 16 maart 2020

Voedselbank Almelo houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De gezondheid van onze klanten en vrijwilligers hebben vanzelfsprekend de hoogste prioriteit. Voedselbank Almelo neemt de nodige maatregelen om de continuïteit van de voedseluitgifte te waarborgen.

Naast de richtlijnen van de overheid heeft de Voedselbank Almelo de volgende aanvullende voorzorgsmaatregelen genomen: 

  • Onze vrijwilligers zijn goed geïnstrueerd over het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus en worden op de hoogte gehouden van het actuele nieuws over corona.
  • De vrijwilligers zijn zich extra bewust van hygiëne. Zij wassen en/of ontsmetten regelmatig hun handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Wij gebruiken papieren zakdoekjes.
  • We geven elkaar maar even geen hand.
  • De handvatten van de winkelwagentjes worden steeds schoongemaakt, evenals de geplastificeerde kaartjes.
  • Om de risico’s van onze klanten en vrijwilligers te verminderen voeren wij een gedoseerd deurbeleid. Wij zien er op toe dat er niet teveel mensen tegelijk in de voedselbank aanwezig zijn.
  • Klanten wordt gevraagd om minstens 1,5 meter afstand te houden van elkaar en de vrijwilligers.
  • Wij vragen onze klanten om alleen of maximaal met zijn tweeën naar de Voedselbank te komen.

Actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19) is te vinden op de site van het RIVM: rivm.nl

Volg de updates op onze website of blijf op de hoogte via onze social media.

JT Autobekleding helpt de Voedselbank Almelo

Door intensief gebruik bleek een stoel in een van de wagens van de Voedselbank totaal versleten. JT Autobekleding was bereid om op korte termijn deze stoel te renoveren. Op basis van zijn maatschappelijke verbondenheid vond Tom Potijk het bovendien een mooi gebaar om dit zonder kosten uit te voeren, waarvoor wij hem bijzonder dankbaar zijn.

Avia Weghorst steunt de Voedselbank Almelo

In de voorgaande periode is de Voedselbank Almelo op zoek geweest naar een mogelijkheid om de brandstofkosten van het vervoer, 20% van de begroting, te verlagen. Daarom is aan Avia Weghorst gevraagd of men bereid is ‘iets bijzonders’ te doen voor de Voedselbank.

Op woensdag 4 maart tekenden namens Avia Weghorst Wendy Slot met Johan en Henny, namens het bestuur van de Voedselbank Almelo, een overeenkomst voor de levering van brandstof tegen een bijzonder tarief. Dit aanbod is tevens geldig voor alle Voedselbanken in het verzorgingsgebied van Avia Weghorst in noord- oost Nederland.

We willen Avia Weghorst hartelijk bedanken voor dit fantastische aanbod!

In Memoriam Henk Zielhuis

Op 10 april bereikte ons het trieste bericht dat onze voorzitter

Henk Zielhuis

Na een periode van ziekte is overleden

Hij was een warm, prettig en rechtvaardig mens een gewaardeerd collega waar alle vrijwilligers dol op waren.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie.

klik hier voor het overlijdensbericht mensenlinq, en
Klik hier het nieuwsartikel op tubantia.